Китайгородська сільська рада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Виробничий травматизм в місті та районі Кам’янця-Подільського за 2020 рік

Дата: 13.01.2021 13:25
Кількість переглядів: 488

Виробничий травматизм в місті та районі Кам’янця-Подільського за 2020 рік

Фото без опису     Забезпечення безпечних та нешкідливих умов праці на підприємствах будь-якої галузі є одна з найважливіших умов підвищення соціально-економічної ефективності. Кам’янець-Подільське відділення управління виконавчої дирекції Фонду в Хмельницькій області особливе значення приділяє профілактичній роботі серед роботодавців, зокрема проведенню семінарів, круглих столів, нарад, пропаганді безпечних умов праці. Постійно наголошується на необхідності та обов’язковості проведення перевірки знань з питань охорони праці, забезпечення спеціальним одягом та засобами індивідуального захисту, проведення медоглядів тощо.

     Згідно проведеного аналізу за 2020 рік по м. Кам’янці-Подільському та Кам’янець-Подільському районі зареєстровано 9 повідомлень про нещасні випадки на виробництві, в тому числі: 2 нещасних випадки зі смертельним наслідком та 1 випадок смерті на виробництві. За формою Н-1 (пов’язані з виробництвом) складено 4 акти, в тому числі 2 акти зі смертельним наслідком.

     В зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19, було зареєстровано 61 повідомлення про гострі професійні захворювання серед медичних працівників, з них 1 повідомлення про гостре професійне захворювання зі смертельним наслідком. На даний момент проведено та завершено 36 розслідувань, з них: 20 випадків захворювань були пов’язані з виробництвом, і на них, відповідно, були складено акти за формою Н-1/П.

     Проведений аналіз усіх випадків свідчить про те, що переважна більшість нещасних випадків зумовлена психофізілогічними причинами. За даними актів про нещасні випадки та професійні захворювання форми Н-1/П, що були складені за 2020 рік комісіями з розслідування встановлено 45 основних причин нещасних випадків. Їх розподіл наступний: 3 причин (або 7% від загальної кількості) носять організаційний характер, 28 причини (або 62%)- психофізіологічні, та 14 причин (або 31% від загальної кількості) відносяться до техногенних, природних, екологічних та соціальних причин.

     Найбільш травмонебезпечними видами економічної діяльності стали:

  • Сільське господарство, лісове господарство та рибне господарство;
  • Транспорт, складське господарство, поштова та кур'єрська діяльність;
  • Охорона здоров'я та надання соціальної допомоги;

     Відповідно до статті 18 Закону України «Про охорону праці» працівники під час прийняття на роботу і в процесі роботи повинні проходити за рахунок роботодавця інструктаж, навчання з питань охорони праці, з надання першої медичної допомоги потерпілим від нещасних випадків і правил поведінки у разі виникнення аварії. Основним нормативним актом, що регламентує порядок та види навчання, а також форми перевірки знань з охорони праці є НПАОП 0.00-4.12-05 “Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці”. Даний нормативний документ спрямований на реалізацію в Україні системи безперервного навчання з питань охорони праці, яке проводиться з працівниками в процесі трудової діяльності.

     Вимоги Типового положення є обов’язковими для виконання усіма центральними і місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, бюджетними установами та суб’єктами господарської діяльності незалежно від форми власності та видів діяльності.

     Працівники, які не пройшли навчання, інструктаж і перевірку знань з питань охорони праці, до роботи не допускаються.

     Відповідальність за організацію та здійснення інструктажів, навчання та перевірки знань з питань охорони праці покладається на роботодавця.

 

Кам’янець-Подільське відділення управління

виконавчої дирекції Фонду соціального страхування

України в Хмельницькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь