Китайгородська сільська рада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

АЛІМЕНТИ СПЛАЧУВАТИ ДОВЕДЕТЬСЯ

Дата: 05.04.2019 15:03
Кількість переглядів: 744

АЛІМЕНТИ СПЛАЧУВАТИ ДОВЕДЕТЬСЯ

   Відповідно до  Сімейного кодексу України батьки зобов'язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття. Якщо місце проживання чи перебування батьків невідоме, або вони ухиляються від сплати аліментів, або не мають можливості утримувати дитину, дитині призначається тимчасова державна допомога з урахуванням матеріального стану сім’ї, у якій виховується дитина. Виплата тимчасової державної допомоги здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України.

     Згідно  чинного на даний час «Порядку призначення та виплати тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006 року № 189, якщо  виникла  можливість стягнення аліментів з одного з батьків,  виявлено,  що один з батьків може утримувати дитину, або встановлено  місце  проживання  (перебування)  одного з батьків, у зв’язку  з  чим  можливе  стягнення  з  нього  коштів на утримання дитини, орган соціального захисту населення   визначає  суму  сплаченої  тимчасової  допомоги, яка підлягає поверненню, та встановлює строки її повернення. У  разі  неповернення коштів добровільно, в установлені строки,вони підлягають стягненню в судовому порядку.

     Проведеним Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою  вивченням встановлено, що  деякі батьки, які  згідно рішення суду зобов’язані  сплачувати аліменти на дітей,  та мають таку можливість, ухиляються від їх сплати  та  від повернення в бюджет сплаченої  тимчасової державної допомоги дітям.

   З метою  стягнення вказаних коштів в примусовому порядку в минулому році Кам’янець-Подільською місцевою  прокуратурою подано до суду позовні вимоги на загальну суму 35 тис. грн, які розглянуто та задоволено. В поточному році  подано позов на суму 10 тис. грн, який на даний час перебуває в суді на розгляді.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь