Китайгородська сільська рада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Електронному кабінеті можливо отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом

Дата: 25.11.2019 11:22
Кількість переглядів: 612

В Електронному кабінеті можливо отримати інформацію

про стан розрахунків з бюджетом

 

    Кам’янець-Подільське управління ГУ ДПС у Хмельницькій області доводить до відома платників, що меню «Стан розрахунків з бюджетом» надає користувачу Електронного кабінету доступ до своїх особових рахунків із сплати податків, зборів та інших платежів.

При зверненні до зазначеного пункту меню відображається зведена інформація станом на момент звернення, що містить наступну інформацію по кожному виду платежу:

   

     • орган ДПС;

     • назва податку (платежу);

     • платіж (код);

     • МФО банку;

     • бюджетний рахунок;

     • нараховано/зменшено;

     • сплачено до бюджету;

     • повернуто з бюджету;

     • пеня;

     • недоїмка;

     • переплата;

     • залишок несплаченої пені.

     Червоним кольором позначені суми податкового боргу чи заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, які не сплачені в строк та по яких існує заборгованість до бюджету.

     Застосування фільтру «Рік» дозволяє переглянути дані за попередні роки, а фільтр «ОДПС» — переглянути особові рахунки, що знаходяться на обліку у відповідному органі Державної податкової служби України.

     Обравши один з податків (платежів), користувач подвійним натисненням кнопки «миші» отримує доступ до деталізованої інформації з інтегрованої картки платника по вибраному податку (платежу) у розрізі проведених операцій:

     Фізичні особи після ідентифікації мають можливість за допомогою платіжної системи сплатити податки, збори, платежі за допомогою платіжної карти.

     Після натискання кнопки «Сплатити» відбувається перехід на сайт платіжної системи, автоматично заповнюються всі необхідні платіжні реквізити. Користувачу достатньо зазначити суму і реквізити платіжної карти.

До уваги платників

     Кам’янець-Подільське управління ГУ ДПС у Хмельницькій області повідомляє, що ДПС України здійснено комплекс заходів, спрямованих на максимальну автоматизацію процесів, пов’язаних із реєстрацією реєстраторів розрахункових операцій (далі — РРО), побудову комунікації між виробниками РРО, центрами сервісного обслуговування (далі — ЦСО), користувачами РРО та ДПС, в основу якої покладено електронний документообмін.

     Створення електронних реєстру екземплярів РРО та реєстру ЦСО не лише вивільнило суб’єктів господарювання — користувачів РРО від паперового документообігу та візитів до контролюючих органів, а й дозволило акумулювати на державному інформаційному ресурсі актуальні відомості про всі моделі РРО, які дозволені до застосування, їх виробників та ЦСО, які мають право на обслуговування РРО. Інформація цих реєстрів є відкритою та доступною для будь-якої особи, що у ній зацікавлена.

     Отримати інформацію можливо безкоштовно, скориставшись електронними сервісами, створеними ДПС у відкритій частині Електронного кабінету, зокрема:

  1. Інформацію про екземпляри РРО, зареєстровані РРО та/або книги ОРО можливо отримати засобами таких електронних сервісів: «Інформація про РРО»; «Інформація про книги КОРО»; «Екземпляри РРО».
  2. Інформацію про ЦСО, що перебувають у реєстрі ЦСО, можливо отримати, скориставшись електронним сервісом «Реєстр ЦСО».
  3. Інформацію щодо легітимності розрахункових документів (чеків), виданих покупцеві (споживачеві послуг), можливо отримати засобами електронного пошукового сервісу «Пошук фіскального чека».
  4. Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій, що містить інформацію про РРО, дозволені до реєстрації та застосування, розміщений на офіційному вебпорталі ДПС у розділі «Довідники, Реєстри, Переліки/Реєстри».

 

     Крім того, слід зазначити, що на головній сторінці офіційного вебпорталу ДПС України розміщено банер «Новітні РРО», в якому платники мають доступ до:

     - нормативно-правових актів з напрямку застосування РРО;

     - повідомлень — роз’яснень для платників щодо застосування РРО;

     - опису API Електронного кабінету для фіскалізації чеків та Z-звітів;

     - інструкції користувача ІТС «Електронний кабінет»" (меню «Експериментальний проект РРО»);

     - державного реєстру РРО;

     - електронних довірчих послуг;

     - презентаційних матеріалів;

     - переліку тестових платників;

     - програмного забезпечення E-Чек;

     - схеми роботи Е-Чек;

     - переліку моделей експериментального проекту;

     - відеоматеріалів щодо моделей експериментального проекту.

 

     Декларація про майновий стан і доходи за оновленою формою подається платниками з 01 січня 2020 року

     Кам’янець-Подільське управління ГУ ДПС у Хмельницькій області нагадує, що нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи (далі — Декларація) та інструкція про її заповнення затверджені наказом Міністерства фінансів України від 25.04.2019 № 177 (далі — Наказ № 177), яким внесено зміни до наказу Міністерства фінансів України від 02.10.2015 №859.

Змінами, внесеними Наказом №: 177, зокрема:

      рядок 8 Декларації «категорія платника» доповнено новим критерієм «особа, яка заявляє право на податкову знижку» — застосовується громадянами, які декларують право на податкову знижку;

      у розділі ІІ Декларації «доходи, які включаються до загального оподатковуваного доходу» додатково виокремлено доходи:

     - 10.2 — Дохід нарахований (виплачений, наданий) у формі винагород та інших виплат відповідно до умов цивільно-правового характеру;

     - 10.4.1 — Дохід, отриманий від фізичної особи — орендаря, який не є податковим агентом фізичної особи — орендодавця, від надання в оренду (суборенду, емфітевзіс) земельних ділянок, земельних часток (паїв), виділених або не виділених у натурі (на місцевості), які розташовані за місцезнаходженням, відмінним від податкової адреси орендодавця.

Крім того, у Декларації передбачено три додатки до неї:

     • додаток Ф1 — розрахунок податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору з доходів, отриманих від операцій з інвестиційними активами;

     • додаток Ф2 — розрахунок податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору з доходів, отриманих самозайнятою особою;

    • додаток ФЗ — розрахунок суми податку, на яку зменшуються податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб, у зв’язку з використанням права на податкову знижку.

Звертаємо увагу, що Декларація за новою формою подається платниками з 01.01.2020.

     Набрали чинності зміни до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань»

     Кам’янець-Подільське управління ГУ ДПС у Хмельницькій області повідомляє, що 02.11.2019 набув чинності Закон України від 03 жовтня 2019 року № 159-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав власності» (далі — Закон № 159), яким, зокрема, внесено зміни до Закону України від 15 травня 2003 року № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та  громадських формувань» із змінами та доповненнями (далі — Закон № 755).

Так, внесеними Законом № 159 змінами до Закону № 755, встановлено:

     - для державної реєстрації фізичної особи — підприємця документи можна подати до будь-якого суб’єкта державної реєстрації у межах України, як в електронній так і в паперовій формі;

     - для юридичних осіб можливість подати документи для проведення державної реєстрації без прив’язки до місцезнаходження такої особи діятиме у межах України лише у разі подання електронної версії документів, для формату подачі документів у паперовій формі — у межах області;

    - із числа суб’єктів, що здійснюють повноваження у сфері державної реєстрації, виключені акредитовані суб’єкти (комунальні та державні підприємства), залишаються державні реєстратори місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування, а також державні та приватні нотаріуси;

     - державний реєстратор встановлює черговість розгляду поданих документів для державної реєстрації;

     - нотаріально засвідчені документи, на підставі яких проводиться державна реєстрація, викладаються на спеціальних бланках нотаріальних документів, що є додатковим захистом таких документів від підробки;

     - надано право керівнику юридичної особи на безоплатній основі в режимі реального часу засобами телекомунікаційного зв’язку отримувати інформацію про факт подання або прийому документів, поданих для проведення реєстраційних дій щодо такої юридичної особи;

     - у разі подання документів представником додатково подається примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) документа, що засвідчує його повноваження (крім випадку, якщо відомості про повноваження цього представника містяться в Єдиному державному реєстрі). Для цілей проведення реєстраційних дій документом, що засвідчує повноваження представника, є документ, що підтверджує повноваження законного представника особи, або нотаріально посвідчена довіреність, дійсність якої перевіряється за допомогою Єдиного реєстру довіреностей.

Закон № 159 опубліковано в офіційному виданні «Голос України» від 23.10.2019 № 202.

 

Сектор забезпечення роботи Кам'янець-Подільського

управління ГУ ДПС у Хмельницькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь