Китайгородська сільська рада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо умов перебування у 2020 році сільгосппідприємствами на четвертій групі спрощеної системи оподаткування

Дата: 10.12.2019 10:10
Кількість переглядів: 830

Щодо умов перебування у 2020 році сільгосппідприємствами на

четвертій групі спрощеної системи оподаткування

 

     Кам’янець-Подільське управління Головного управління ДПС у Хмельницькій повідомляє наступне.

     Податковим кодексом України (далі - ПКУ) визначено, що платниками єдиного податку четвертої групи можуть бути сільськогосподарські товаровиробники у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 відсотків (пп. 291.4.4. п.291.4 ст. 291 ПКУ).

     Для щорічного підтвердження статусу платника єдиного податку сільськогосподарські товаровиробники мають подати до 20 лютого повний пакет документів, визначений пп. 298.8.1. п. 298.8 ст. 298 ПКУ, а саме:

     - загальну податкову декларацію з податку на поточний рік щодо всієї площі земельних ділянок, з яких справляється податок - контролюючому органу за своїм місцезнаходженням (місцем перебування на податковому обліку),

     - звітну податкову декларацію з податку на поточний рік окремо щодо кожної земельної ділянки - контролюючому органу за місцем розташування такої земельної ділянки (юридичні особи),

     - розрахунок частки сільськогосподарського товаровиробництва (юридичні особи) - контролюючим органам за своїм місцезнаходженням та/або за місцем розташування земельних ділянок,

     - відомості (довідку) про наявність земельних ділянок - контролюючим органам за своїм місцезнаходженням та/або за місцем розташування земельних ділянок.

     Водночас, пп. 299.10.5 п. 299.10 ст. 299 ПКУ визначено, що реєстрація платником єдиного податку є безстроковою та може бути анульована шляхом виключення з реєстру платників єдиного податку за рішенням контролюючого органу у разі якщо платником єдиного податку четвертої групи не подано податкову звітність, передбачену підпунктом 295.9.1 пункту 295.9 статті 295 ПКУ, тобто не пізніше 20 лютого поточного року.

     Окрім того, як визначено пп. 291.5 1.3. п. 291.5 1.3. ст. 291.5 1 не можуть бути платниками єдиного податку четвертої групи, зокрема, суб’єкти господарювання, які станом на 1 січня базового (звітного) року мають податковий борг, за винятком безнадійного податкового боргу, який виник внаслідок дії обставин непереборної сили (форс-мажорних обставин).

     Згідно пп. 298.8.8. п. 298.8 ст. 298 ПКУ, сільськогосподарський товаровиробник повторно може бути включений до четвертої групи платників єдиного податку не раніше ніж через два календарні роки після його переходу на застосування ставки єдиного податку, визначеної для платників єдиного податку іншої групи, або анулювання його попередньої реєстрації платником єдиного податку четвертої групи. Норми цього підпункту не застосовуються у разі анулювання реєстрації платником єдиного податку четвертої групи юридичної особи за ініціативою контролюючого органу.

Сектор забезпечення роботи Кам'янець-Подільського

управління ГУ ДПС у Хмельницькій області

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь