Китайгородська сільська рада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

За втручання Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури збільшено щорічний розмір орендної плати, яка надходитиме до бюджету ОТГ Кам’янець-Подільського району

Дата: 11.03.2020 15:18
Кількість переглядів: 604

За втручання Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури збільшено щорічний розмір орендної плати, яка надходитиме до бюджету ОТГ  Кам’янець-Подільського району

 

 

 

   

     Органи прокуратури, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, продовжують активну роботу щодо збільшення надходжень до бюджету та забезпечення законності у сфері земельних відносин.

    Так, Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою виявлено факт суттєвого заниження орендних платежів за використання земельної ділянки сільськогосподарського призначення.

     Встановлено, що в договорі оренди, який укладений між Кам’янець – Подільською РДА та ТзОВ «Кедр» (Цісар М.О.) виявлена невідповідність розміру орендної плати нормативно грошовій оцінці землі та 26.08.2019 скеровано листи до Жванецької ОТГ щодо ініціювання питання про внесення змін до договорів оренди щодо приведення у відповідність розміру орендної плати, з врахуванням всеукраїнської нормативно грошової оцінки земель.

     15.01.2020 за результатами вжитих місцевою прокуратурою заходів представницького характеру щодо досудового врегулювання спору, між Жванецькою ОТГ та ТзОВ «Кедр» укладено додаткова угода до договору оренди, де розмір оренди приведено у відповідність до НГО та збільшено майже на 33 тис. грн..

     Аналогічні додаткові угоди на підставі листів місцевої прокуратури укладено і Слобідо-Кульчіївецькою ОТГ, зокрема відповідно до укладених угод з гр.. Зеленицею А.В.  нормативно грошова оцінка зросла на 29 249 грн., згідно додаткової угоди з ТОВ «Агросолюшинс»  нормативно грошова оцінка збільшилась на 32881 грн. Крім того, в договорах оренди землі, укладених між Слобідко –Кульчіївецькою ОТГ та Ретором В.В.  до вжиття заходів досудового регулювання місцевої прокуратури нормативно правова оцінка взагалі була відсутня, проте за втручання місцевої прокуратури на разі встановлена у розмірі 103965 гр.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь