Китайгородська сільська рада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Кримінальна відповідальність за керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції

Дата: 15.06.2020 12:25
Кількість переглядів: 1589

Кримінальна відповідальність за керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції

 

Фото без опису     На підставі Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень», Кримінальний кодекс України доповнено статтею 286-1 (Керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції).

     Так, з 01.07.2020 адміністративне правопорушення, передбачене                           ст. 130 КУпАП, тобто керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, буде кримінальним проступком, що є одним із видів кримінального правопорушення, який буде розслідуватись у формі дізнання, загальний строк досудового розслідування якого не може перевищувати одного місяця.

     Таким чином, з 01.07.2020 особи за керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, будуть притягуватись до кримінальної відповідальності, передбаченої ст. 286-1 КК України.

     Санкція ч. 1 ст. 286-1 КК України передбачає покарання у виді штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 до 34000 грн.) з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

     Ті самі дії, вчинені повторно, - караються штрафом у розмірі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51000 грн.) з позбавленням права керування транспортними засобами на строк від двох до трьох років (ч. 2 ст. 286-1 КК України).

     З огляду на викладене, законодавець передбачив більш суворіше покарання за керування автомобілем в стані сп’яніння, а також негативні наслідки у вигляді судимості у разі притягнення особи до кримінальної відповідальності за ст. 286-1 КК України.

 

Кам'янець-Подільська місцева прокуратура

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь