Китайгородська сільська рада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Судом задоволено позов Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури про стягнення до бюджету коштів за проїзд великоваговим транспортним засобом

Дата: 12.11.2020 13:52
Кількість переглядів: 563

Фото без описуСудом задоволено позов Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури про стягнення до бюджету коштів за проїзд великоваговим транспортним засобом

 

     Господарським судом Хмельницької області задоволено позов прокуратури, заявлений в інтересах держави в особі Державної служби безпеки України з безпеки на транспорті (далі – Укртрансбезпека) до фізичної особи-підприємця про стягнення 5 тис. грн. за проїзд великоваговим транспортним засобом автомобільними дорогами загального користування.

     Зверненню з позовом до суду передувало встановлення спеціалістами управління Укртрансбезпеки факту здійснення одним з підприємців міста перевезення вантажу із перевищенням вагових обмежень, встановлених Правилами дорожнього руху України.

     Передбачено, що перевезення небезпечних, великогабаритних і великовагових вантажів автомобільним транспортом допускається за окремим дозволом в порядку і за плату, що визначені окремими актами законодавства.

     За своєю правовою природою плата за проїзд великоваговими транспортними засобами є не штрафною санкцією, а сумою відшкодування матеріальних збитків державі внаслідок руйнування автомобільних доріг загального користування.

     У зв’язку з відсутністю вищевказаного дозволу у перевізника, а також відмовою добровільно сплати кошти за проїзд з перевищенням установлених вагових обмежень великовагового транспортного засобу, місцева прокуратура звернулася до суду з відповідною позовною заявою.

     Таким чином, місцевою прокуратурою, реалізуючи функцію представництва  інтересів держави в суді, зроблено черговий крок у напрямку відновлення законності у сфері забезпечення утримання та експлуатації автомобільних доріг, а також наповнення бюджету.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь