Китайгородська сільська рада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Місцева прокуратура на захисті земель водного фонду

Дата: 15.01.2021 11:32
Кількість переглядів: 565

Місцева прокуратура на захисті земель водного фонду

 

Фото без опису     Органами прокуратури приділяється особлива увага законності використання земель державної та комунальної власності, в тому числі земель водного фонду.

     Контроль за використанням земельних ділянок водного фонду, зайнятих прибережними захисними смугами Дністровського водосховища, згідно з їх цільовим призначенням є важливим як для місцевої територіальної громади, так і для суспільства загалом.

     Відповіно до вимог ст.ст. 85, 88 Водного кодексу України, ст.ст. 60, 61, 84 Земельного кодексу України надання земель прибережної захисної смуги уздовж Дністровського водосховища у приватну власність, в тому числі для ведення садівництва заборонено. 

     Місцевою прокуратурою було виявлено порушення вказаних вимог закону, в зв’язку з чим пред’явлено позови про повернення у власність сільської ради земель, які вибули з власності держави не законно, які Кам’янець-Подільським міськрайонним та Хмельницьким апеляційним судами задоволено.

     Постановами Верховного суду, прийнятими 9 грудня 2020 року вказані рішення залишено без змін.

     Таким чином, місцева прокуратура продовжує діяти та вживати заходів, спрямованих на суспільний інтерес щодо повернення в державну власність земельних ділянок для задоволення соціальної потреби у відновленні становища, яке існувало до порушення права власності на них, а саме: у збереженні прибережних захисних смуг; недопущенні їх передання у приватну власність, маніпуляцій із цільовим призначенням земель водного фонду шляхом їх виділення по незаконних схемах.

     Завдяки вжитим заходам в порядку нагляду місцевої прокуратури за реальним виконанням рішень суду виконано 2 рішення суду за позовами місцевої прокуратури в інтересах держави, якими визнано незаконним та скасовано 2 рішення Устянської та Гринчуцької сільських рад, визнано недійсними свідоцтва про право власності на земельні ділянки,  а також зобов’язано повернути в державну власність земельні ділянки, площею 0,06 та 0,12 га кожна, надані для ведення садівництва, які розташовані в межах прибережної захисної смуги Дністровського водосховища та відноситься до земель водного фонду та повернуто у власність Слобідсько-Кульчиївецької та Жванецької сільських рад 2 земельні ділянки загальною площею 0,18 га на загальну суму 36 тис. грн.

 

Кам’янець-Подільська місцева прокуратура

14.01.2021

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь