Китайгородська сільська рада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

МІСЦЕВОЮ ПРОКУРАТУРОЮ ПРОВЕДЕНО РЯД РЕЗУЛЬТАТИВНИХ ПЕРЕВІРОК ЩОДО ДОДЕРЖАННЯ КОНСТИТУЦІЙНИХ ПРАВ ГРОМАДЯН ТА ПРАВ ЛЮДИНИ У МІСЦЯХ УТРИМАННЯ ОСІБ

Дата: 19.02.2021 09:39
Кількість переглядів: 705

 

МІСЦЕВОЮ ПРОКУРАТУРОЮ ПРОВЕДЕНО РЯД РЕЗУЛЬТАТИВНИХ ПЕРЕВІРОК ЩОДО ДОДЕРЖАННЯ КОНСТИТУЦІЙНИХ ПРАВ ГРОМАДЯН ТА ПРАВ ЛЮДИНИ У МІСЦЯХ УТРИМАННЯ ОСІБ

 

 

 

     Прокуратура України відповідно до перехідних положень Конституції України виконує функцію нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.

     Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою регулярно проводяться перевірки щодо додержання законів уповноваженими органами та суб’єктами, які здійснюють діяльність у вказаній сфері.

     Вкотре, місцевою прокуратурою у лютому цього року здійснено перевірки кімнати для затриманих Кам’янець-Подільського районного управління поліції, ізолятора тимчасового тримання №4 та діяльності роти конвойної служби Головного управління Національної поліції в області.

     За результатами вказаних перевірок виявлено низку порушень вимог законодавства. З метою їх усунення та задля додержання конституційних прав громадян та прав людини, передбачених Європейською конвенцією про захист прав людини та основоположних свобод, а також забезпечення режиму у місцях попереднього ув’язнення місцевою прокуратурою тільки в лютому 2021 року внесено 4 акти прокурорського реагування, які наразі перебувають на розгляді. Однією із вимог для керівництва установ поставлено усунення виявлених порушень та притягнення винних осіб до дисциплінарної відповідальності.

     Робота на вказаному напрямі відповідно до перехідних положень Конституції України продовжується на період набрання чинності законом про створення подвійної системи регулярних пенітенціарних інспекцій.

 

 

                                                                                     Кам’янець-Подільська місцева прокуратура                                  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь