Китайгородська сільська рада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Профілактичний рейд територією громади

Дата: 01.12.2021 14:25
Кількість переглядів: 407

Профілактичний рейд територією громади

Законодавством України заборонено продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років (стаття 153 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» — далі Закон).

Також, цією статтею визначено, що продавець пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових або тютюнових виробів зобов’язаний отримати у покупця, який їх купує, паспорт або інші документи, які підтверджують вік такого покупця, якщо у продавця виникли сумніви щодо досягнення покупцем 18-річного віку.

У разі відмови покупця надати такий документ, продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових або тютюнових виробів такій особі забороняється.

Відповідальність за продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років передбачена Законом та Кодексом України про адміністративні правопорушення.

Згідно зі статтями 15, 17 Закону до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафу – від 6800 гривень та анулювання ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами. Відповідно ч. 2 статті 156 КпАП до працівника підприємства (організації) торгівлі або громадського харчування застосовується штраф від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

1 грудня 2021 року Службою у справах дітей Китайгородської сільської ради спільно із старшим інспектором сектору ювенальної превенції ВП Кам’янець-Подільського РУП ГУНП  в Хмельницькій області Левицьким О. проведено перевірку торгівельних закладів, що займаються реалізацією алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

У всіх магазинах громади розміщено оголошення про заборону продажу алкоголю та сигарет неповнолітнім. Власників магазинів попереджено про передбачену законом відповідальність за протиправні дії. Під час рейду також проведено профілактичні бесіди та інформаційну роботу серед населення.

Працівники Служби у справах дітей Китайгородської сільської ради звертаються з проханням неухильно дотримуватися вимог чинного законодавства України та не продавати алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби дітям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь