Китайгородська сільська рада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НОВИНИ ПОДАТКОВОГО ЗАКОНОДАВСТВА

Дата: 07.12.2021 13:34
Кількість переглядів: 1214

         Податкова інформує!!!

Постановою Кабінету Міністрів України від 01 вересня 2021 року №1109 «Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 04 червня 2014 року і № 289 від 25 березня 2015 року №302» надається можливість

Особам віком від 14 до 18 років   одночасно оформити паспорт та зареєструватися у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, без необхідності звернення до податкового органу.

 

Порядок подання заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків за формою №5ДР

 

Кам’янець – Подільська ДПІ інформує про необхідність подання до органів Державної податкової служби відомостей  щодо реєстрації зміни місця проживання.

Фізичні особи – платники податків (громадяни) зобов’язані подавати органам ДПС відомості про зміну даних (які визначені п. 70.2 ст. 70 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), в тому числі реєстрацію зміни місця проживання, зміни Прізвища, ім’я, по батькові шляхом подання протягом місяця з моменту виникнення змін Заяви за формою № 5ДР, а для громадян, які обліковуються в окремому реєстрі Державного реєстру фізичних осіб та мають проставлений штамп у паспорті «Має право здійснювати будь –які платежі за серією та номером паспорта» п. 70.7 ст. 70 Податкового кодексу України (далі – ПКУ),   шляхом подання протягом місяця з моменту виникнення змін заяви за формою 5ДРП.

Дані заяви подаються до Центру обслуговування платників Кам’янець – Подільської ДПІ за адресою:  м. Кам’янець – Подільський, вулиця Огієнка 74.

 З метою забезпечення зручності для платників податків, фізичні особи, мають можливість не відвідуючи орган ДПС за місцем реєстрації, через електронний сервіс (Електронний кабінет) заповнити, та підписати електронним цифровим підписом  (ЕЦП) Заяви за формою №5ДР або формою №5ДРП.

Своєчасне внесення достовірної інформації щодо фізичної особи дасть змогу своєчасно забезпечити  виконати свій обов’язок щодо сплати податків та уникнути штрафних санкцій за несвоєчасну сплату податків.

 

         Особливості сплати збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування

Кам’янець-Подільська ДПІ  ГУ ДПС у Хмельницькій області нагадує платникам податків, що після подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації автоматично відкривається в приватній частині Електронного кабінету інтегрована картка платника за відповідною територією.

 В розділі «Стан розрахунків з бюджетом», стає доступна інформація з відображенням реквізитів для сплати задекларованих сум збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування  з можливим використанням однієї із наявних платіжних систем та/або згенерованого QR-коду за кодом платежу 11011100.

При скануванні QR-коду на смартфоні користувача автоматично відкривається мобільний застосунок банку зі сформованими реквізитами рахунків для сплати Збору. Звертаємо увагу, що в Електронному кабінеті забезпечено автоматичне заповнення платіжного доручення на підставі даних платника.

Подання повідомлення про використання або про відмову від використання єдиного рахунку

Кам’янець-Подільська ДПІ  ГУ ДПС у Хмельницькій області інформує, що Законом України від 04 жовтня 2019 року № 190-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» доповнено Податковий кодекс України (далі – ПКУ) ст. 35 прим. 1 «Єдиний рахунок», яка набрала чинності з 01 січня 2021 року.

Вищезазначеною статтею передбачено порядок функціонування єдиного рахунка для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Пунктом 35 прим. 1.2 ст. 35 прим. 1 ПКУ визначено, що повідомлення про використання або про відмову від використання єдиного рахунку подається платником податків в електронній формі через електронний кабінет у порядку, встановленому ст. 42 прим. 1 ПКУ.

Платник податків має право повідомити про використання або про відмову від використання єдиного рахунку один раз протягом календарного року.

Використання єдиного рахунку платником податків розпочинається з дня, наступного за днем подання ним повідомлення про використання єдиного рахунку.

У разі відмови платника податків від використання єдиного рахунку таке використання припиняється починаючи з першого числа місяця наступного календарного року.

Пунктом 4 Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 № 557 (в редакції наказу Міністерства фінансів України від

01.06.2020 № 261) встановлено, що електронні форми документів у форматі за стандартом на основі специфікації eXtensibleMarkupLanguage (XML) оприлюднюються на офіційному вебпорталі ДПС.

Наразі ДПС оприлюднено електронну форму такого повідомлення на офіційному вебпорталі ДПС в рубриці Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналітичне забезпечення/Реєстр форм електронних документів (перелік сервісних запитів).

Повідомлення про використання або про відмову від використання єдиного рахунку за формою J/F1307001 подається платником в електронній формі через Електронний кабінет.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

 

До уваги платників податків – користувачів реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій!

 

Кам’янець-Подільська ДПІ  ГУ ДПС у Хмельницькій області повідомляє, що набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 03.09.2021 № 496 «Про затвердження Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб - підприємців, у тому числі платників єдиного податку» який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 02 листопада 2021 р. за № 1411/37033 (далі – Порядок № 496).

Наголошуємо, що Порядок № 496 не поширює свою дію на платників єдиного податку І групи.

Із загального числа платників єдиного додатку ІІ – ІV груп,  Порядок № 496 поширює свою дію виключно на платників, визначених п.61 підрозділу 10 Розділу ХХ Податкового кодексу України, які здійснюють:

 реалізацію технічно-складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

 реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення;

 реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Разом з цим Порядок № 496 поширює свою дію на ФОП ІІІ групи єдиного податку, які зареєстровані платниками ПДВ.

У той же час Порядок № 496 встановлює обов’язок ведення обліку товарних запасів за місцем їх реалізації для ФОП, які використовують загальну систему оподаткування та здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

 

 

Кам’янець-Подільська ДПІ

ГУ ДПС у Хмельницькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь