Китайгородська сільська рада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Кам’янець-Подільська окружна прокуратура попереджає фермерів та інших громадян, що зайняття земельних ділянок шляхом їх обробітку та збору врожаю за відсутності законних підстав тягне за собою також і кримінальну відповідальність.

Дата: 01.02.2022 12:16
Кількість переглядів: 678

Кам’янець-Подільська окружна прокуратура попереджає фермерів та інших громадян, що зайняття земельних ділянок шляхом їх обробітку та збору врожаю за відсутності законних підстав тягне за собою також і кримінальну відповідальність.

 

Продовжують мати місце випадки порушення вимог чинного законодавства у сфері земельних відносин, а саме у самовільному зайнятті земельних ділянок, що завдає значної шкоди їх законному власнику, користувачу.

Так, Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою до суду спрямовано обвинувальний акт за ст. 197-1 КК України за фактом самовільного зайняття земельних ділянок.

Так, директором товариства з обмеженою відповідальність, яке займається аграрним бізнесом в порушення вимог ст.ст. 123, 124, 125, 126 Земельного кодексу України, з метою самовільного зайняття чужих земельних ділянок, які перебували у комунальній власності, загальною площею 44,62 га., з корисливих мотивів, за відсутності відповідного рішення органу місцевого самоврядування, про передачу вказаних земельних ділянок у користування (оренду) бажаючи використати вказані земельні ділянки у своїх потребах, шляхом насадження насіння, обробки, удобрення та збору врожаю рослин соняшника, уклав  договори підряду на обробіток земельних ділянок, за наслідок чого зібрав врожай рослин соняшника та реалізував його.

Внаслідок вказаних протиправних дій директора товариства з обмеженою відповідальність, власнику земельних ділянок завдано значної шкоди.

Слід зазначити, що відповідно до ст. 197-1 КК України  вказане кримінальне правопорушення карається обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років або позбавленням волі на строк до двох років.

Щоб не стати в числі тих кого притягують до кримінальної відповідальності за кримінальні правопорушення вказаної категорії обов’язково дотримуйтесь вимог законодавства у сфері земельних відносин.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь