Китайгородська сільська рада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

За втручання Новоушицького відділу Кам`янець-Подільської окружної  прокуратури у комунальну власність територіальної громади підлягає поверненню земельна ділянка водного фонду

Дата: 24.06.2022 15:22
Кількість переглядів: 348

Фото без опису    Прокуратурою реалізуючи функцію представництва  інтересів держави в суді, виявлено порушення вимог земельного та водного законодавства при розпорядженні землями водного фонду на території Новоушицької територіальної громади та зроблено черговий крок у напрямку відновлення законності у сфері земельних правовідносин.

Встановлено, що розпорядженням Новоушицької районної державної адміністрації у 2008 році затверджено проект землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки сільськогосподарського призначення для ведення особистого селянського господарства на території Березівської сільської ради Новоушицького району.

Однак, вказана земельна ділянка накладається на прибережну захисну смугу річки Дністер (Дністровського водосховища) та відноситься до земель водного фонду, оскільки, Земельним кодексом України встановлено, що до земель водного фонду належать землі, зайняті річками, островами, а також прибережні захисні смуги вздовж цих річок.

Передавши у приватну власність  земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства, яка знаходиться в межах прибережної захисної смуги Дністровського водосховища, Новоушицькою районною державною адміністрацією порушено вимоги Водного та Земельного кодексів України.

Таким чином, щоб відновити законність та з метою захисту інтересів держави, Кам`янець-Подільська окружна прокуратура пред’явила до суду позовну заяву з вимогою визнання незаконним та скасування розпорядження, визнання недійсним державного акта на право власності на землю та повернення земельної ділянки площею 2,0000 га для ведення особистого селянського господарства в комунальну власність Новоушицької територіальної громади.

Рішенням Новоушицького районного суду задоволено позовну заяву окружної прокуратури. На даному етапі Новоушицьким відділом окружної прокуратури вживаються заходи щодо його реального виконання.  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь