Китайгородська сільська рада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

За незаконне поводження зі  зброєю та боєприпасами - кримінальна відповідальність

Дата: 27.06.2022 14:45
Кількість переглядів: 1076

   За процесуального керівництва працівників Новоушицького відділу Кам’янець-Подільської окружної прокуратури у травні поточного року суд визнав винуватим мешканця Новоушицької ОТГ, у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.263 КК України  та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк три роки, з іспитовим строком один рік.

Вказана особа незаконно, без передбаченого законом дозволу тривалий час за місцем свого проживання   зберігала вибухові речовини.

Варто нагадати, що громадянам, які зберігали, або знайшли вогнепальну зброю, боєприпаси, вибухові речовини звертаються в територіальні підрозділи поліції  з заявою про добровільну здачу вищевказаних предметів.  Після добровільної здачі вогнепальної зброї, громадянин отримує квитанцію про її прийом ОВС, підписану посадовою особою і скріпленою печаткою.  В термін 15 діб вогнепальна зброя буде перевірена по облікам національної поліції на причетність скоєння злочинів або її приналежність, комісійно перевірено технічний стан.

В разі відсутності в національної поліції даних, громадянам, які добровільно здали зброю, боєприпаси, вибухові речовини, буде направлено повідомлення про явку в територіальні відділення поліції для отримання грошової компенсації. При собі обов’язково потрібно мати паспорт і квитанцію ОВС про добровільно здані вищеперераховані предмети.

Зброя, яка підлягає реєстрації в поліції (мисливська нарізна, гладкоствольна, газова, пристрої для відстрілу гумових куль) після перевірки та відсутності даних про причетність до злочинів, або приналежності може бути зареєстрована на громадянина України відповідно до чинного законодавства. Для чого необхідно звернутись з заявою в територіальні відділення поліції та мати при собі необхідні документи .

24 березня Верховна Рада України внесла зміни до частини 3 статті 263 Кримінального кодексу України, а саме особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої не підлягає кримінальній відповідальності.

        Слід пам’ятати, що зберігання без відповідних документів вибухових речовин, боєприпасів, вогнепальної зброї тягне кримінальну відповідальність. 

 

        

Новоушицький відділ

Кам’янець-Подільської

окружної прокуратури

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь