Китайгородська сільська рада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Громада стала членом Асоціації міст України

Дата: 27.07.2023 16:10
Кількість переглядів: 187

Фото без опису

Громада стала членом Асоціації міст України

Днями на засіданні Правління Асоціації міст України було затверджено рішення про прийняття нових громад-членів. До складу АМУ увійшли ще 22 громади із різних куточків України. У тому числі долучилися три громади з Хмельниччини, серед яких і наша.

Станом на сьогодні членами Хмельницького регіонального відділення АМУ є 48 громад області. Головою Хмельницького РВ АМУ є міський голова Хмельницького Олександр Симчишин. Виконавчою директоркою регіонального відділення - Тетяна Крупа.

При регіональному відділенні працюють експерти-консультанти: консультант з бюджетних питань Юрій Гриневич та консультантка з комунікацій Ольга Поліщук. Виконавча дирекція та консультанти надають фахову допомогу муніципалітетам щодо розвитку місцевого самоврядування та вирішення проблем локальних громад, а також працює над моніторингом актуальної ситуації в ОМС і забезпеченням двосторонньої комунікації між місцевим та центральним рівнями влади.

Довідково: Хмельницьке регіональне відділення Асоціації міст України - це неурядова організація, що є представництвом Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування “Асоціація міст України”, котра зареєстрована у нашій області у 2000 році.

Асоціація міст України - це Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування. АМУ була створена в 1992 році за ініціативи міських голів 35 українських міст.

Нині АМУ має статус Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування і об'єднує та представляє інтереси понад 1031 своїх членів (в яких проживає понад 85% населення України).

Першим Президентом АМУ був Валерій Пустовойтенко. За роки діяльності в АМУ було дев’ять президентів. Сьогодні Головою Асоціації є Віталій Кличко, Київський міський голова.

У структурі АМУ працюють 15 фахових секцій, зокрема освіти, охорони здоров’я, ЖКГ, соціального захисту, земельних ресурсів, фінансистів, тощо.

За роки продуктивної роботи Асоціація зросла у найавторитетнішу в Україні недержавну організацію, що представляє позицію та захищає права місцевого самоврядування, веде від імені громад діалог з органами державної влади на всіх рівнях.

Представники АМУ на постійній основі беруть участь у засіданнях Уряду та Урядових комітетів із правом дорадчого голосу у питаннях, що стосуються місцевого самоврядування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь