Китайгородська сільська рада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«За пропозицію і надання неправомірної вигоди патрульному засуджено правопорушника»

Дата: 30.10.2023 14:06
Кількість переглядів: 72

«За пропозицію і надання неправомірної вигоди патрульному

засуджено правопорушника»

 

Фото без описуКам’янець-Подільською окружною прокуратурою забезпечено ефективне підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом надання неправомірної вигоди працівнику відділу поліцейської діяльності № 1 Кам’янець-Подільського РУП ГУНП в Хмельницькій області.

Встановлено, що обвинувачений потрапив у поле зору патрульної поліції, коли удень 17 травня їхав мотоблоком селом Степанівка Кам'янець-Подільського району, перебуваючи у нетверезому стані. Патрульні склали щодо нього протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Водночас, за документами, що засвідчують особу, довелося їхати до нього додому. Пред’являючи паспорт, водій запропонував правоохоронцю гроші в обмін на не притягнення його до адмінвідповідальності за нетверезе кермування. Той відмовився і попередив, що за таку пропозицію передбачена кримінальна відповідальність. Попри це чоловік поклав 1000 гривень на ноги патрульного, котрий перебував за кермом службового автомобіля.

Під час судового розгляду справи обвинувачений повністю визнав свою вину та щиро розкаявся. Суд врахував це як обставини, що пом’якшують йому покарання, як і те, що у нього на утриманні перебуває матір похилого віку. Обставою, що обтяжує покарання, суд визнав вчинення кримінального правопорушення у стані алкогольного сп'яніння.

За результатами розгляду кримінального провадження Чемеровецький районний суд визнав 49-річного жителя Кам’янець-Подільського району винним у пропозиції і наданні поліцейському неправомірної вигоди (частина 1 статті 369 Кримінального кодексу України) за те, щоб той не притягував його до адміністративної відповідальності, та покарав правопорушника штрафом у розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 гривень). Тисячу гривень неправомірної вигоди суд конфіскував до державного бюджету.

Вирок суду набрав законної сили.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь