Збалансоване харчування для попередження ризику серцево-судинних захворювань
«Хмельницький центр та
профілактики хвороб України»
Збалансоване харчування для попередження ризику серцево-судинних захворювань
Твоє серце потребує здорової їжі!
Найпростіше, що можна зробити для здоров'я серцево-судинної системи — стежити за тим, які продукти ти додаєш до свого раціону.
Переїдання, недостатнє споживання овочів та фруктів, безконтрольне вживання солоної, висококалорійної та жирної їжі — усе це призводить до розвитку серцево-судинних хвороб: артеріальної гіпертензії, ішемічної хвороби серця, інфаркту та інсульту.
Неповноцінне харчування, нездорова їжа є головним фактором ризику розвитку хвороб серця та причиною кожної п'ятої смерті у світі.
Дотримуйся рекомендацій ВООЗ, як налагодити здорове харчування.
Детальніше про те, як скласти свою «збалансовану тарілку»:
https://phc.org.ua/promociya-zdorovya/proekt-prozdorove
Дізнайся про свій ризик розвитку хвороб серця і судин за допомогою швидкого тесту на сайті: https://cvd.phc.org.ua/
Нагадуємо, що для здоров'я серця й судин важливо контролювати свою масу тіла. А ще можна вираховувати свій індекс маси тіла за формулою:
вага (кг) / зріст у квадраті (м). Якщо твій показник складає ≥ 25,0 — очевидно- у тебе є зайва вага.
Про потенційний ризик хвороб також свідчить окружність талії. Варто занепокоїтись, якщо твій показник перевищує 94 см (для чоловіків) та 80 см (для жінок).
Стань на варті свого серця — обирай зблансоване харчування!
#СтаньНаВартіСвогоСерця
Ініціатива відбувається в межах Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».