Китайгородська сільська рада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Бережіть життя своїх дітей!

Дата: 09.11.2023 11:43
Кількість переглядів: 100

Фото без описуШановні батьки!
Бережіть життя своїх дітей!
Не втрачайте пильності та пам’ятайте, що життя наших дітей залежить тільки від нас самих!

    За статистикою, в Україні щодня сотні дітей наражаються на небезпеку, п’ять із цих випадків, на жаль, закінчуються трагічно. На Хмельниччині у 2022 році трагічно загинуло 10 дітей віком до 14 років та травмовано 5129.

    Тому основне завдання дорослих — виховувати у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками.

    Необхідно навчити дітей розумної обережності в зонах підвищеної небезпеки: вулиця, проїзна частина, залізниця, водойми.

    Знайдіть декілька хвилин на відверту розмову з дітьми про це. Пам’ятайте, що вимірюватимуться ці хвилини ціною життя! Уявіть, лише на Хмельниччині у 2022 році сталося 28 пожеж (проти 18 у 2021 році) через пустощі дітей з вогнем. На жаль, під час цих пожеж 4 дітей загинули...

    Тому не втомлюйтеся пояснювати дітям, що під час ігор не варто демонструвати свою хоробрість одноліткам, стрибаючи з великої висоти, з,їжджаючи з крутих схилів на велику, здираючись якнайвище на дерева, проводячи експерименти з вогнем.

   Пам,ятайте й про небезпеки воєнного характеру. Слідкуйте за наповненням “тривожної валізки” ваших дітей. Не залишайте малюків без нагляду під час сигналу "Повітряна тривога"!

    Ваше завдання не тільки годувати, одягати, перевіряти домашні завдання дітей, а й знайомити їх із життєво важливими правилами безпеки, такими як правила пожежної безпеки, правила мінної безпеки, правила поводження з небезпечними та отруйнимиФото без опису речовинами, рослинами, комахами тощо. Ви зобов’язані регулярно проводити виховну роботу з малечею та особистим прикладом заохочувати дотримуватися життєзберігаючих правил безпеки.

    Батьки, будьте відповідальними та пам’ятайте, що Ваша уважність та серйозне ставлення до інформування дітей про потенційні небезпеки є запорукою життя та здоров’я вашої малечі!

    Додаткову інформацію щодо правил безпеки життєдіяльності Ви можете знайти на сайті Навчально — методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області https://nmc.dsns.gov.ua/km

    Василь Васильович Нікітін - завідувач Кам’янець-Подільських територіальних курсів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності (ІІІ категорії) Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь